Unikatnih posjeta: 6726  
Danas: 47  
Online: 1
2012-05-06

Krašić-ko` i obično!

Što reći o utrci „Dolinom kardinala“? Onaj ko` nije bio na bar jednoj trci neće niti shvatiti što pokušavam reći. No, krenimo od kuda-od početka, jel tako?

 

Lijep, sunčan dan oko 25 stupnjeva uz jugozapadnjak. Već sam vidio da nešto ne štima. Prijave-standardno u osnovnoj školi. Došli smo (moja ekspedicija) nešto ranije oko 14 sati. Nema gužve-za svaku pohvalu. Nema ni startnine!! (baš kako je Stepinac i obećao). Svaki član AK Žumberak mogao je proći-mukte! A nije puno izgubio kad nas je bilo dvoje (koliko znam a ne znam baš sve članove jer sam novi u klubu a ni ciljne liste nije bilo da provjerim) samo Mijo Jagatić i ja. Još je Mijo trebao ići na utrku u brzom hodanju jer se državno prvenstvo održavalo na isti dan ali prijava nije stigla na vrijeme.

Sjeli smo u prvi kafić na trgu i naručili „doping“ i to legalno! Netko kavu, netko Nes a bilo je i onih koji udaraju po hmelju i prije trke (na kraju se pokazalo kao pun pogodak jer kombinacija tekućine i ugljikohidrata na nekom čini čuda). Nakon „dopinga“ u obližnjem kafiću na trgu od kojeg smo se jedva odvojili (a to je jedino kaj radi jer je sve drugo pojela recesija) bilo je vrijeme za spremanje. Red zagrijavanja, red tračanja i eto nas na startu trke.

Start u 16 h kao i obično sa samog trga uz nešto „hrabrih“ ljudi koji su nas došli podržati. Već smo se počeli „rositi“ i brisati znoj s čela na prvom kilometru. S obzirom da je staza koncipirana kao „osmica“ to mi je prvo teško palo. Jer, nakon starta moramo napraviti krug po dolini pa se popeti na brežuljke oko doline pa se opet spustiti u dolinu i praktički doći ponovno do starta. To je već nekih 7 km. Onaj tko misli odustati može na tom dijelu jer je opet na početku (a bilo je i takvih jer kombinacija ravno-pa-ubrdo-pa-SPARINA-pa-gore-dole-ravno-SPARINA učini svoje!).

Ali tek onda sljedi ono još gore! Odmah poslije toga dolazi etapa do 14.-tog km neprestanog uspona s nešto nizbrdica. Osjetio sam a i pomislio na 9.-tom km da mi je bilo bolje da sam ostao u onom kafiću. Noge olovne - „ukiselile“ se! Prebrzo sam krenuo i eto problema. Ništa od mog cilja i ostvarivanja rezultata ispod 2 h!! Okrepa svakih 5 km (standardno ali po mom mišljenju nedovoljno s obzirom na zahtjevnost, vrijeme održavanja i uvijek sparnog i vrućeg termina održavanja). Na okrepama svega-od sokova, vode, šećera, limuna pa i mokrih spužvi. Za svaku pohvalu. Ali kažem-da je bilo više punktova bilo bi bolje. Regulacija prometa-loša. Jedan policajac na motoru koji osigurava trku i koji se jadan navozio za cijeli svoj radni vijek. Na križanjima-nitko! Ajde, ruta je dobro iscrtana tako da ne možeš fulat ali na par mjesta se prelazila cesta a nigdje nitko. Niti sudaca da bilježe brojeve-mogo` si se švercat kako si htio. Čak sam i razmišljao o tome jer sam stvarno bio izmasakriran al` niko nije htio stati. Ko da su dobili naredbu od Stepinca. Šala naravno!

Kombinacija sparine, a i vjetra koji sam zaboravio, penjanja gore-dole i aktiviranja raznih mišićnih skupina, nedostatka tekućine koje sam se „nažlompao“ na svakoj okrepi učinili su svoje. Ekipa me prestiže a ja ko na turističkom razgledavanju. Sljedeći put uzimam fotić! Nakon okrepe na 20.-tom km krenem dalje i sjetim se izvora na 21.-om km. Reko`, „samo da izdržim do tamo“. Dođem do tamo a izvor presušio! E onda mi je i ono malo lađa što mi je ostalo-potonulo! Mislim si-„dva Pana će u prvom kafiću u prvom naletu leć` ko od šale!!!“. Dovučem se do cilja onako jadan i žedan a vode nigdje!! Ko da nas je bilo 5000 a ne 50!

A niš-na presvlačenje pa natrag na mjesto zločina! U birtiju! Čak sam i tu zakazao-jedva sam jedan Pan podudlao. Jednostavno nije išlo!

Poslije klopa i druženje-klasika. Ogroman šator iz trga u kojeg može stati 1000 ljudi. Klopa i piće dobri. Na proglašenje se nije dugo čekalo.Odradilo se to brzinski samo da je bilo ciljnjih listi za podijelit bilo bi bolje.Tako da ne znam detalje-morat ćemo čekati službenu objavu. Odmah ugledam Miju Jagatića. Pitam: „Mijo, kolko` si išao?“. Da napišem nešto za web. A on će meni: „Ma ne piši ništa. Išao sam oko 1:59!! Šta ja znam! Katastrofa!! Bolje da se ne zna!! Reci da nisam bio!!!“ Al dobro-pobrao je 3. mjesto u kategoriji. Bar neka zadovoljština za njega pošto je mislio hodat!

Eto tako…druge godine ću dobro razmislit da li da ponovim ovu avanturu. Ako je bio još netko iz kluba a nisam ga prepoznao unaprijed isprika i neka se javi Borisu pa da i to ispravimo. Bez ciljne liste sam nemoćan!!

Sada se okrećem pripremama za Jasku-e sad da li će biti još jedan masakr to ćemo vidjet`! Pametnom jedanput dosta.

povratak...

KOMENTARI:

Dodaj komentar
Komentar :
Ime :
Email :
   

Listopad 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Anketa
U 2013. prioritet će mi biti
maraton
polumaraton
neka kraća disciplina
trčati samo rekreativno
natjecanje u cestovnom kupu
početi se baviti trčanjem


Ukupno glasova: 105

 

    Atletski klub Žumberak