Vedran BijelićTrčanjem se počeo baviti rekreativno kroz orijentaciju još 1998. Sa nekim planskim treninzima starta 2000. a već 2001. sa našim Klobom biva izabran u juniorsku reprezentaciju te sa nepunih 18 godina nastupa na svom prvom „Svjetskom juniorskom prvenstvu“.
Iste godine trči i svoj prvi polumaraton Luigi Ferarri za 1:28:55.
Kao junior nastupa na još jednom svjetskom prvenstvu i 2 europska kupa, a u reprezentaciji je i za svjetsko prvenstvo u orijentaciji 2009.

U proljeće 2005. nakon povratka iz vojske uz nešto dobivenih kila ponovo se posvećuje aktivnom treniranju uz budno oko Miroslava Kralja i ulazi u seniorsku reprezentaciju i nastup na svjetskom orijentacijskom prvenstvu u Japanu.
Iste godine trči Vrbovec za 1:20:56. i Varaždin za 1:16:49, a uz druge dobre trke bila je to njegova najuspješnija godina.
Nije jednom Vedran čuo od svojih klupskih kolega kako su njegove atletske mogućnosti velike, ali uz posao koji radi, obitelj, i brigu oko izgradnje kuće sa svojom Majom, Vedran se bavi trčanjem onoliko koliko to njegovo vrijeme dopušta. Godina sa najviše pretrčanih kilometara bila je 2005. – „čak 1650“

 

    Atletski klub Žumberak