Siniša KovačTalentirani atletičar čije su sposobnosti poput mnogih otkrivene tek nakon što je stupio u službu kao hrvatski vojnik. Rođen u Pitomaći prve nastupe bilježi 1995 godine u svojoj dvadeset prvoj godini života kada je slučajno sudjelujući na izbornom natjecanju za Svjetske vojne igre izabran u reprezentaciju HV-a. Iste godine u Rimu sudjeluje na 1. Svjetskim vojnim igrama trčeći 5000 m ispod 16 minuta.
Ubrzo se otkriva pravi talenat ovog našeg trkača koji postaje član Dinama. Ostvaruje izvrsne atletske rezultate na disciplinama od 800 m do maratona, trčeći sve što se od njega tražilo. Najveći dio vremena ipak trči za „ŠAK Varaždin“ a od kraja 2008. postaje i član našeg kluba.
Rezultati koji stoje iza njega dovoljno govore o njemu kao atletičaru, pogotovo ako se zna da su postignuti uz zahtjevne radne obaveze i obitelj koja ga je u svemu podržavala. Siniša je više puta pobjeđivao i na prvenstvima HV u krosu a bio je i sudionik svih četiriju vojnih igara koje su do sada provedene.

 

    Atletski klub Žumberak