Ivanka KroflNaša najstarija ali i najuspiješnija atletičarka. Rođena Križevčanka, atletikom se počela baviti još 1970 godine kao član AK Čelika. Već se tada počela više okretati dugim prugama. Bila je juniorska rekorderka Jugoslavije na 3000m i članica rekorderske štafete na 3x600m. Na kros prvenstvima Hrvatske osvajala druga i treća mjesta.
Najbolji rezultati iz onog vremena:
800m, 2:16:4
1500m, 4;40:06
3000m, 10:11:6 (ujedno tadašnji Jugoslavenski juniorski rekord)

I njeni bi tadašnji rezultati možda pali u zaborav da nije sve brižno sačuvano u sportskom almanahu Križevačke županije.

U naš klub dolazi krajem 2004. a već prve godine postaje naša najuspiješnija atletičarka. Sa svojih tadašnjih 46 godina i pretrčanim polumaratonom 1:35:38 iz Rijeke svakako dokazuje o kakvoj se sportašici radi.
A Ivanka nije atletičarka koja se štedi i puno kalkulira. Bez obzira što nastupa na zista mnogo natjecanja ona danas u pedesetoj godini vrti svoje polumaratone između 1:40 do 1:45, a maratone malo iznad 3 i pol sata. Za večinu puno mlađih trkačica ovaj rezultat ostaje samo san.  Sada sa ovim iskustvom više ne teži posjećivanjima nekih velikih međunarodnim maratonima, zadovoljna je sa našim domaćim trkicama a trči gotovo sve, od maratona do planisnkih trka, pa i veteranska natjecanja na atletskoj stazi. Jedno je sigurno, to je atletičarka kojoj naš klub najviše može zahvaliti za uspijehe u ženskoj kategoriji u cestovnom kupu posljednje četiri godine.

Vjerojatno hrvatska atletičarka sa najdužim atletskim stažem a danas i naša jedina klupska baka, koja uz svoj posao i obitelj još uvijek ima vremena staviti tenisice na noge i odjuriti nekamo van svojih Križevaca...

 

    Atletski klub Žumberak