Ivan Stanić

Atletičar koji je boje Žumberka branio od prvih dana osnutka kluba. Iako rodom iz Istarskog mjesta Potpičan i on je u Žumberku prepoznao jednu pozitivnu energiju koja mu je dala snage da često proputuje i stotine kilometara ne bi li se borio za naš plasman i na Plitvicama, i u Osijeku i u Sinju.

A Ivan je za nas zaista puno dao, iza njega stoji 5 osvojenih drugih mjesta na državnim prvenstvima u maratonu, na žalost kao da je netko bacio kakve čini niti jednom na pobjedničkom postolju. Uspješno je otrčao gotovo sve Plitvičke maratone gdje su mu Plitvička brda izgleda dobro ležala. Volio je posjetiti i velike svjetske maratone. Tako je više puta nastupio i na Newyorškom maratonu, Parizu, Barceloni i drugdje. Ali bio je on uspješan i na planinskim natjecanjima i trkama od 5 i 10 km. A koliko nam je značio u klubu dovoljno je prisjetiti se 2006. godine kada smo odnijeli ekipne pobijede u maratonu na Plitvicama, polumaratonu u Osijeku i drugo mjesto na planinskom prvenstvu na Ivančici. Ivan je jedini naš član koji je sudjelovao u sve tri ove trke i dao svoj doprinos kao naš najuspješniji član.
Ivana pamtimo i po sportskim rezultatima i njegovoj skromnosti, poštenju i prijateljstvu prema svim članovima i našeg i drugih klubova.

 

    Atletski klub Žumberak