Atletski klub ŽumberakO NAŠOJ ŠKOLI TRČANJA


Zašto škola trčanja?

Trčanje je individualni sport kojim se možemo baviti samostalno, u vrijeme kada nama odgovara i na gotovo bilo kojoj lokaciji. Pa zašto onda upisati školu trčanja. Nekoliko je odgovora... Prvo motivacija. Presudni je faktor, naročito kod početnika. Prva dva mjeseca presudna su kod odluke da li ustrajati ili se prepustiti udobnosti dotadašnjeg pasivnog života. Uz naše voditelje i trenere neće biti dileme. Trčanje u grupi lakše je, motivirajuće i doprinosi kvalitetnijem društvenom životu. Drugo, stručni pristup. Naši treneri znat će za svakog polaznika postaviti izazove koji su prihvatljivi za vaše trenutno tjelesno stanje i koji će nas dodatno motivirati. Osim toga ne želimo da vam trčanje bude napor od koga ćete brzo odustati. Naši iskusni treneri znat će vas zagrijati, pripremiti za trening, objasniti osnove tehnike i učiniti da vam trčanje bude ugoda. Pravilnim zagrijavanjem i istezanjem spriječit ćemo eventualne sportske povrede s kojima se početnici znaju susresti.


Tko se može priključiti školi?

Sve punoljetne, a i maloljetne osobe (uz pristanak roditelja). Početna kondicijska pripremljenost, godine, težina, dosadašnje navike i ostalo nisu prepreka. Treninge ćemo provoditi u dvije grupe. Početna i napredna. Znači za one koji već imaju neku trkaču podlogu i one koji tek žele postati trkači. Znači bez dosadašnjeg sportskog iskustva.


Gdje i kada se održavaju treninzi?

Na Savskom nasipu, 3 puta tjedno, utorak i četvrtak u večernjim satima i subotom ujutro. Točno vrijeme održavanja treninga ovisit će o godišnjem dobu i prilagođavaju se dnevnoj količini svjetla i temperaturi zraka.


Tko su naši treneri?

Voditelji treninga su licencirani treneri i atletičari s veoma dugim atletskim iskustvom, a ujedno i s višegodišnjim iskustvom u vođenju škola. Vjerujemo da će vas njihova neposrednost, razumijevanje vaših potreba i metodika rada veoma dugo zadržati u našoj grupi.


Kakav je plan rada tijekom godine?

Godinu bi mogli podijeliti na više ciklusa... zimski, koji smatramo najkorisnijim i iako najtežim u psihološkom smislu ali i po uvjetima u kojma se trenira daje izvrsnu podlogu za ostatak sezone. Proljetni ciklus je onaj u kome se najveći dio rekreativaca odluči početi baviti trčanjem. Vrijeme je ugodnije i tijelo se počinje buditi iz zimskog sna. Donose se nove odluke. Za početnike možda i najbolje vrijeme za početak. Ljeto smatramo vrijeme kada se pripremamo za konkretne ciljeve i možda prva natjecanja. Treninge također dijelimo i prema stupnju težine. One početne gdje se kombinira trčanje – hodanje (uglavnom minut trčanja minut hodanja) zatim lagano trčanje dužih dionica pa do kombinacija tempa i laganog trčanja. Natjecanja predlažemo u skladu s vašom formom, ali u pravilu prva dolaze na red tek nakon 6 mjeseci priprema. Neki se ne žele natjecati. Žele samo uživati u treningu i druženju. I to je u redu. Svatko sebi postavlja ciljeve, mi samo pomažemo doći do njih.


Kako se upisati u školu?

Dovoljno je popuniti registracijski obrazac i odgovor će stići na vaš mail u veoma kratkom vremenu. Iako je naglasak na jesenjem i proljetnom upisnom roku, mogući su upisi i tijekom cijele godine. Mjesečna članarina iznosi 150 kn, a uplaćuje se do 10-tog u mjesecu. Prijemni obrazac nalazi se ovdje ...


Što još reći o našoj školi?

Pa preporučili bismo video s YouTubea u kojoj između ostaloga gostuje i naša Danica te možete čuti njihova iskustva, zašto su počeli s trčanjem, kakvi su utisci iz raznih škola trčanja, o njihovim počecima, iskustvima s treninga i na kraju zašto je posljednjih godina broj trkača u Hrvatskoj porastao za toliki broj: Na kraju želimo vam hrabrosti i odlučnosti da se odlučite postati dio našeg svijeta trčanja i puno radosti u našem novom zajedničkom životu.