26. Žumberačka utrka s humanitarnom notom

ORGANIZATOR: AK ŽUMBERAK
Sošice, subota, 3. rujna 2022.


Planirana natjecanja


Satnica

Start utrke i program za osobe s autizmom biti će naknadno određen u dogovoru s voditeljima centra.


Startnina

Za utrke na 6 i 15 km – 150 kn / 20 EUR
Dječje utrke – 0 kn


20% cjelokupnog prihoda od startnina biti će donirano “Centru za autizam".


Startnina uključuje:


Startnina se uplaćuje na žiro račun AK Žumberak: HR5723600001101525330
Poziv na broj nije potreban, odnosno možete upisati spojeni datum uplate.


NAPOMENA: Prijave i uplate pristigle nakon 20.8. ne garantiraju puni startni paket.


Detalji natjecanja

UTRKA 15 KM
STAZA - asfaltirana, brdovita, kroz prirodu, okrijepa svakih 5 km
Startamo u Sošicama, trči se kroz selo Sopote pokraj Sopotskog slapa do blizine Tomaševaca (odvojak za stari grad Žumberak) i nazad. Akumulirani uspon staze je 260 m. UTRKA 6 KM
STAZA- asfaltirana, brdovita, start u Sošicama, okret kod Sopotskog slapa i povratak nazad.


DJEČJE UTRKE – posvećene fair playu u sportu
Uz akciju koju provodimo u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom kroz pripremu, zagrijavanje i nakon utrke, naglasak će biti na fair playu i elementima koji čine ispravno sportsko ponašanje i odnos sa suparnicima.

Održavat će se na stazi od 100 do 1000 m između 09:45 i 10:15.
Kategorije posebno dječaci i djevojčice:

Predškolci ..................  100 m;
1. i 2. razredi .............  250m;
3. i 4. razredi..............  500m;
5. i 6. razredi............... 750m;
7. i 8. razredi .............  1000m


Više na stranici dječje utrke


NAGRADE ZA UTRKU 15 km
Najbrža trkačica i trkač osvajaju dnevni najam e-bicikala u PC Budinjak u sklopu Parka prirode "Žumberak-Samoborsko gorje" za sebe i pratnju
Tri prvoplasirana po kategorijama: suvenir utrke + žumberački eko proizvodi
Tri prvoplasirana u ukupnom poretku: pehari + nagrade sponzora
Pehari za najuspješnije muške i ženske ekipe
 

NAGRADE ZA UTRKU 6 km
Tri prvoplasirana u ukupnom poretku: suvenir utrke + žumberački eko proizvodi


KATEGORIJE (muškarci i žene)
18-22;  23-34;  35-39;  40-44;  45-49;  50-54;  55-59;  60-64;  65-69;  70+


Prijave za utrku

Prijave preko aplikacije na web stranici utrka.com:

Prijava


Put i smještaj

KAKO DOĆI DO SOŠICA?
Automobilom
Kratke upute za one koji dolaze osobnim automobilom iz Zagreba: oko 8 km iza Jastrebarskog skreće se desno za Krašić; nakon Krašića nastavlja se vožnja još 11 km do Kostanjevca, a onda nakon 500 m skretanje lijevo prema Sošicama; nakon 12 km stižete do odredišta. Predviđeno vrijeme putovanja oko 1,5 sat.


Autobusom
Za one koji nisu u mogućnosti doći u Sošice u osobnom aranžmanu, organiziramo besplatni prijevoz autobusom s polaskom iz Zagreba 3.9. u 7.00 sati iz Andrašecove ulice (iza Ciboninog tornja). Vožnja autobusom moguća je samo za one koji su prethodno platili startninu za 26. Žumberačku utrku. Povratak autobusa iz Sošica za Zagreb bit će u 14:30.

Broj mjesta u autobusu je ograničen tako da svoje mjesto rezervirajte čim prije prijavom putem obrasca https://bit.ly/22zumbbus

Ukoliko netko od prijavljenih u međuvremenu odluči nekako drugačije doći na utrku, molimo da nam to javi na mail akzumberak@gmail.com kako bismo ažurirali listu prijavljenih i eventualno nekom drugom ponudili slobodno mjesto.


SMJEŠTAJ
Za goste koji na Žumberku žele provesti koji dan više preporučamo boravak u Sošicama u novootvorenom turističkom objektu.
Kontakt:
nacelnik@akzumberak.hr
099 627 9907

ili 

Bufet Radić Ilas (smještaj u novom bungalovu)
https://www.buffet-radicilas.hr/jelovnik/


Dodatne informacije o utrci

Dodatne informacije možete dobiti kod:
Borisa Smičiklasa mob: 095 91 91 002

ili na mail: smiciklasb@gmail.com


Zbog čega još vrijedi posjetiti Sošice i našu utrku?

Upoznati novootvoreni Posjetiteljski centar Sošice Parka prirode Žumberak. Centar je otvoren početkom godine s arhitekturom koja se savršeno uklapa u prirodni okoliš. Pružiti će korisne informacije o najpoželjnijim biciklističkim i planinarskim rutama, ponuditi mogućnosti višednevnog smještaja te mogućnost organiziranja različitih aktivnosti. Moguć je najam električnog bicikla s kojim je obilazak žumberačkih ruta još lakši.


Osim samog sporta posjet Sošicama je i prilika za opuštanje, druženje s prijateljima i obitelji. Nakon natjecanja zabavljat će nas glazbeni trio poznat po svojim osebujnim coverima poznatih pop i rock uspješnica. Svakako preporučamo da ostanete jer imate mogućnost obilaska planinarskih puteva do sv. Gere i doline Slapnice poznate po slapovima, a obilaskom žumberačkih sela možete zaviriti i u prošlost tog kraja. 


Važno!

Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da na utrci trči na osobnu odgovornost. Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama. Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja.


Obavještavamo Vas da se događaj na kojem sudjelujete snima te se snimke i fotografije s istog mogu koristiti u marketinške svrhe za promociju organizatora događaja. Isto je tako moguće da će se snimke i fotografije objaviti u tiskanim i/ili elektroničkim medijima i na web stranici i društvenim mrežama organizatora.


U slučaju izvanrednih događaja i utjecaja više sile - vremenskih neprilika, ratnog stanja, pandemija, potresa ili sličnih nepogoda koje mogu spriječiti održavanje utrke u navedenom terminu, organizator zadržava pravo prvo odgode, a na kraju i otkazivanja utrke(zadnja moguća opcija), te povratak startnine nije moguć. Natjecateljima će biti ponuđena opcija prvog mogućeg slobodnog termina. Ukoliko isti ne odgovara trkaču, organizator daje mogućnost prebacivanja startnine na iduću godinu u standardnom terminu utrke.